PREMSA

 

Recull de premsa tercera edició

PENEDÈS TV Vilafranca acollirà la tercera edició de la fira independent i del llibre polític “Tinta Roja”

 


Recull de premsa primera edició

A Xarxa Penedès http://xarxapenedes.cat/arriba-la-fira-del-llibre-politic-i-ledicio-critica-tinta-roja/

Al Canal Blau  http://www.canalblau.cat/es-presenta-la-fira-del-llibre-politic-de-vilanova/

A Surt de Casa http://surtdecasa.cat/penedes/agenda/fira-tinta-roja

Arrenca “Tinta Roja”, la fira de l’edició independent i del llibre polític.

Els propers dies 24 i 25 de maig se celebrarà a Vilanova i la Geltrú la primera edició de “Tinta Roja. Fira de l’edició independent i del llibre polític” al Garraf. L’Ateneu Vilanoví, conjuntament amb l’Entitat Cultural i Esportiva GER i l’Ateneu Popular de Sitges, han treballat durant els últims mesos al costat de l’Associació d’Editorials Contrabandos (www.contrabandos.org) per organitzar aquesta fira de l’edició independent a la capital de la comarca.

Contrabandos aplega disset petites editorials independents de l’Estat, associades al servei de l’edició i el pensament crític i sense cap semblança amb empreses que no tinguin per objectiu el fet d’editar llibres. Els editors i editores d’aquest espai d’agitació cultural no tenen prejudicis ideològics de cap tipus per tal d’arribar a través del títol de cada llibre a llocs on el poder i la ideologia hegemònica no ens permet arribar per dur a terme les nostres utopies. En aquest cas, coincidint amb un moment d’especial convulsió econòmica, els autors i editors resten al servei del pensament crític i de la transformació cultural, social i política.

Cal destacar que la fira “Tinta Roja” s’ubicarà durant el cap de setmana del 24 i 25 de maig a la Plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú: dissabte (d’11 a 21 hores) i diumenge (d’11 a 14 hores). Editors i editores vinguts de diferents indrets de l’Estat confluiran a la capital del Garraf i faran de la fira vilanovina un espai de trobada, lectura, debat i creació entre totes les persones que participen en el món del llibre: escriptors i escriptores, lectors i lectores, i públic en general.

És important subratllar el fet que tres entitats comarcals com l’Ateneu Vilanoví, el GER de Ribes i l’Ateneu Popular de Sitges hagin sumat voluntats i compromís per fer de la fira un revulsiu cultural a la comarca. La intenció per part de les tres entitats i del col·lectiu Contrabandos és que la fira sigui de caràcter anual i rotatori, a fi que visiti en els propers dos anys els municipis de Sitges i Sant Pere de Ribes. Les tres entitats de la comarca han fet seva la idea perquè, al cap i a la fi, els moviments socials i el col·lectiu d’editors crítics resten supeditats als mateixos interessos i coincideixen ideològicament i filosòfica. Les entitats organitzadores han volgut manifestar que, tot i que de vegades se les associï amb activitats de caràcter lúdic i festiu, la reivindicació al carrer pot exercir-se també a través del món de les idees, apostant per esdeveniments d’aquestes característiques volgudament rupturistes. L’entesa ha estat perfecta en tot moment, i la complicitat insuperable.

Des del primer moment, els impulsors i impulsores de la fira “Tinta Roja” han volgut que la fira sigui quelcom més que un lloc de compra i venda de llibres. Per aquesta raó, prèviament i durant la celebració, han organitzat un seguit de xerrades i debats complementaris que giren al voltant dels eixos ideològics que ocupen bona part de les preocupacions dels i les membres de l’espai Contrabandos i que, en realitat, ens afecten directament com a societat.

Portant a la pràctica l’especial interès a fer de la fira un esdeveniment cultural referencial a la comarca, s’han organitzat dues xerrades prèvies més:

 

Imatges de la roda de premsa del dia 12/05/2014 a l’Ateneu Vilanoví

Rodadepremsa_tintaroja_02

Rodadepremsa_tintaroja_01

 

 

Cartell de la fira Tinta Roja

cartell tintaroja.indd

 

 

 

Leave a comment